Συναυλία με το Ensemble Exposé

27 Μαΐου 2010 @ The Warehouse, Λονδίνο SE1

English
Ο Απόδημος Ήχος είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει ως βάση το Λονδίνο και αποσκοπεί στην προώθηση του έργου νέων Ελλήνων συνθετών του εξωτερικού.

Ο Απόδημος Ήχος θα εγκαινιάσει τις δραστηριότητές του με μια συναυλία, θέμα της οποίας αποτελεί η σύγχρονη Ελληνική μουσική δημιουργία στο εξωτερικό. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον συναυλικό χώρο Warehouse του Λονδίνου, στις 27 Μαΐου 2010. Σε συνεργασία με το διεθνώς αναγνωρισμένο Βρετανικό σύνολο σύγχρονης μουσικής Εnsemble Exposé αποσκοπούμε σε μια πρώτη επαφή μεταξύ απόδημων Ελλήνων συνθετών που ζουν και εργάζονται σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες.

 

  • Οι συνθέτες που λαμβάνουν μέρος είναι ερευνητές που δραστηριοποιούνται σε ποικίλα πλαίσια μουσικής δημιουργίας. Έχοντας σπουδάσει και δράσει ως μουσικοί σε ακαδημαϊκούς και μη χώρους παράγουν έργο το οποίο είναι απόρροια σύντηξης, αντιπαράθεσης και μεταλλαγής μεταξύ σύγχρονων διεθνών ρευμάτων της σύνθεσης, των καλών τεχνών και της απόδημης Ελληνικής ταυτότητας, ως ακούσιο και εκούσιο συστατικό στοιχείο. Το συνθετικό τους έργο έχει τύχει αναγνώρισης μέσω της επιτυχούς συμμετοχής τους σε διεθνείς διαγωνισμούς, της διδασκαλίας σε ακαδημαϊκό επίπεδο, της απονομής υποτροφιών, της συνεργασίας με διακεκριμένους εκτελεστές και την κυκλοφορία ηχογραφήσεων σε ποικιλία μέσων.

    Απόδημος Ήχος - Δελτίο Τύπου (PDF Αρχείο)